2014年1月16日木曜日

スペインでは 鮫、メカジキ、ムラサキ貝(ムール貝、カラス貝)、ザルガイ等の2%余りの魚介類貝に人体に有害な水銀や鉛などの重金属が含まれている!!!

EL PAIS

スペインでは 鮫、メカジキ、ムラサキ貝(ムール貝、カラス貝)、ザルガイ等の2%余りの魚介類貝に人体に有害な水銀や鉛などの重金属が含まれている!!!

Menos del 2% del pescado tiene niveles altos de metal

La pintarroja, el pez espada, los mejillones y los berberechos son las especies con más tóxicos


EFE Granada 14 ENE 2014 - 21:36 CET



Less than 2% of fish have high levels of metal


Dogfish, swordfish, mussels and cockles are the most toxic species



EFE Granada 14 ENE 2014 - 21:36 CET


Dogfish , swordfish , mussels and cockles are the species of fish and shellfish that accumulate greater amounts of toxic metals such as mercury and lead, according to a study from the Department of Legal Toxicology Physical Medicine and Anthropology University of Granada . By contrast, the panga - traditionally considered one of the most species - contaminated and frozen cod are both safer for consumption , according to the study .
Researchers work , the broader done so far in Spain , analyzed 485 samples of 43 species from fisheries Spanish , European and other countries exporting fish. The average concentration of mercury , cadmium , lead, tin and arsenic - the most toxic metals , according to the Spanish Agency for Food Safety and Nutrition , was below the limits allowed by the European Food Safety Authority . Only six samples ( 1.24% ) exceeded the maximum allowable limits .
The lead author of the research , Professor of Toxicology Fernando Gil Hernández , recommended especially for pregnant women and children, " diversify the consumption of fish and shellfish, and not restrict the consumption of any particular species."

2%未満では、金属のレベルが高い


サメメカジキムール貝およびザルガイ最も毒性種である



EFEグラナダ14 ENE 2014 - 夜9時36 CET
サメ、メカジキ、ムール貝およびザルガイ法的毒物物理療法·人類学部からの調査によると、水銀や鉛などの有害金属のより多くの量を蓄積魚介類の種であるグラナダ大学。これとは対照的に、ほとんどの種で汚染された、冷凍タラパンガ - 伝統的に考えられて1は調査によると、両方の消費のために安全である。
研究者はより広範なスペインでこれまでに行われ、動作し、魚を輸出水産、スペイン語、ヨーロッパや他の国からの43種の485サンプルを分析した。水銀、カドミウム、鉛、錫、砒素、最も毒性の強い金属の平均濃度は、食品安全と栄養のためのスペイン庁によると、欧州食品安全機関で許可されている制限値を下回っていた。唯一の6サンプル( 1.24% )が最大許容限度を超えています。
研究の主執筆者、毒物フェルナンドギル·エルナンデスの教授は、 「任意の特定の種の消費を制限する魚介類の消費を多様化し、されていません。 」 、妊娠中の女性や子供たちのために、特にお勧め

0 件のコメント:

コメントを投稿